SCHREUDER BESPREEKT VOORMALIG AJAX-DOELWIT: 'HIJ DOET ME DENKEN AAN FRENKIE'

Alfred Schreuder hoopte vorig jaar zomer Rode Duivel Charles De Ketelaere naar Ajax te halen. De Belg had volgens de voormalig trainer van de Amsterdammers echter zijn zinnen gezet op een overstap naar AC Milan, waar hij nog geen grote rol van betekenis kan spelen.

De Ketelaere was vorig seizoen onder Schreuder een van de uitblinkers in het kampioenselftal van Club Brugge en Schreuder hoopte de aanvallende middenvelder te verleiden tot een hereniging in de Johan Cruijff Arena.

'Ik heb hem in het begin van het seizoen nog gesproken, toen sprak hij over de grote uitdaging die hem te wachten stond. Ik probeerde hem in de zomer mee te nemen naar Ajax, maar Charles wilde enkel naar Milan', zei Schreuder in gesprek met La Gazzetta dello Sport. De Italiaanse krant noemde De Ketelaere, die voor zo'n 35 miljoen euro overkwam, eerder één van de grootste transferflops van dit seizoen in de Serie A.

'Was dat een fout van Milan? Helemaal niet, De Ketelaere is een topspeler. Als hij zich kan aanpassen aan het fysieke niveau van de Serie A, dan zal hij enorm verbeteren. Maar daar heb je meestal een jaar voor nodig. Kijk maar naar spelers als Sandro Tonali en Rafael Leao, die ook een inloopperiode nodig hadden alvorens Milan naar de titel te leiden', vertelde Schreuder. 'David Neres had ook zo’n periode nodig bij Ajax. De kritiek? In deze tijd van sociale media praat iedereen over vanalles. Toen ik bij Barça werkte, hadden mensen na een paar mindere wedstrijden zelfs kritiek op Lionel Messi.'

Frenkie de Jong

De Ketelaere doet Schreuder denken aan een Oranje-international. 'Ik weet dat hij al een paar kansen heeft gemist, maar ik weet ook dat Charles weet hoe hij die moet scoren. Hij is bijzonder professioneel. Nog ’s avonds laat gaan feesten, dat hoort niet bij hem. Hij doet me wat denken aan Frenkie de Jong: een intelligente kerel die alles opoffert voor het voetbal. Hij ziet er misschien wat verlegen uit, maar hij werkt en vecht hard. Hij haat ook verliezen, hij is een echte winnaar', aldus Schreuder, die in januari werd ontslagen bij Ajax.

2023-03-27T07:47:04Z dg43tfdfdgfd