KOOPMEINERS GEROEMD DOOR ITALIAANSE MEDIA: 'HIJ STOPT NOOIT'

Teun Koopmeiners speelde donderdagavond in de Europa League een sterke wedstrijd tegen Liverpool. Zijn Atalanta schakelde The Reds zonder al te veel moeite uit. Dat kwam volgens de Italiaanse media mede door het optreden van de Nederlandse middenvelder.

Van de Corriere della Sera kreeg Koopmeiners een 7. 'Eindelijk groeit hij', begon de krant. 'Hij stopt nooit. De strijd met Mac Allister is uitgevochten. Koop bespeelde de aanvallende middenvelder en als het nodig was, ging hij de Argentijnse wereldkampioen achterna. In de tweede helft werd zijn lage schot tegengehouden door de doelman, uiteindelijk stopte hij als laatste met rennen. Welkom terug.'

De Gazzetta dello Sport gaf Koopmeiners een iets lager cijfer: een 6,5. 'Vooral zijn afscherming van Mac Allister was waardvol', stelde de roze sportkrant. 'Het werkte, net als de druk op Alexander-Arnold.'

Ook Marten de Roon kreeg veel lof van de Italiaanse media. De Nederlandse middenvelder haalde zelfs hogere cijfers en werd gezien als absolute uitblinker in het duel met Liverpool. Mitchel Bakker en Hans Hateboer zaten de gehele wedstrijd op de bank bij de thuisploeg. 

Atalanta schopte het pas een keer eerder tot de halve finale van een groot Europees toernooi. Dat was in de Europacup II in het seizoen 1987/88, toen de club uit Bergamo in de halve finale verloor van KV Mechelen. Atalanta speelde dat seizoen overigens in de Serie B.

In de halve finale van de Europa League neemt Atalanta het op tegen Olympique Marseille.

VI's Michel Abbink schreef over het extra CL-ticket dat Italië deze week binnen wist te halen. 

2024-04-19T08:36:37Z dg43tfdfdgfd