KNVB LEGT BESCHULDIGINGEN AZ VOOR AAN ANDERE CLUBS

De KNVB gaat de brief die het onlangs ontving van AZ voorleggen aan de andere clubs uit het Nederlands betaald voetbal. Dat bevestigde een woordvoerder van de bond tegenover het Algemeen Dagblad. In de brief deed de Alkmaarse club zijn beklag over de voorkeursbehandeling die topclubs Feyenoord, Ajax en PSV zouden krijgen.

AZ pleitte in de brief voor een onafhankelijk onderzoek naar het handelen van diverse KNVB-functionarissen. Met name Jan Albers, voorzitter van de raad van commissarissen, moest eraan geloven. Hij zou achter de rug van AZ om met Feyenoord, Ajax en PSV gepraat hebben over het 'frustreren' van de invoering van een nieuwe competitieorganisatie, de NL League.

Tijdens de volgende Algemeen Vergadering Betaald Voetbal op 27 juni zal de brief van AZ ter sprake komen. "Wij vinden dat de leden van de sectie betaald voetbal van de KNVB zich hierover moeten kunnen uitspreken", aldus de woordvoerder. "Wat ons betreft volgt hier een gesprek op." De bond claimde eerder dat er onjuistheden staan in de brief van AZ, maar wilde daar nu niet inhoudelijk op reageren. "Bij eerdere signalen hebben we dit ook met hen besproken."

2023-03-27T12:00:45Z dg43tfdfdgfd