WOLFF BLIJFT REALISTISCH: 'ALS ZE AANGEVEN DAT MIJN TIJD IS GEKOMEN, DAN GEEF IK MIJN STOKJE OVER'

Toto Wolff wil er alles aan doen om Mercedes weer terug te krijgen naar de gloriejaren van voorheen. De dominante periode van Mercedes is op het moment overgenomen door Red Bull Racing, maar de Mercedes-teambaas wil alles op alles zetten om zijn team weer naar de top te brengen, zelfs als het betekent dat hij wellicht vervangen zou moeten worden, meldt hij bij Autosport.com.

De start van het 2023-seizoen liep anders voor Mercedes dan het team vooraf had gehoopt. De W14 voldeed niet aan de verwachting en het is nu aan het team om met de juiste aanpassingen de auto weer competitiever te maken. Waarschijnlijk moet het team van Mercedes het hele concept van de auto op de schop doen om dat doel te bereiken.

Teambaas Wolff riep al vanaf de presentatie van de auto dat er grote veranderingen moesten komen. Het is een lastige periode om als teambaas aan het roer te staan, maar hij geeft aan dat hij het wel nog steeds naar zijn zin heeft. 'Voor nu zit ik hier goed op mijn plek', stelt de Oostenrijker. Hij was al teambaas van Mercedes tijdens de dominante periode tussen 2014 en 2021, waarbij het team acht constructeurskampioenschappen gewonnen heeft.

Wolff: 'Ik denk dat ik nog veel kan bijdragen aan Mercedes'

Wel begrijpt Wolff dat het soms nodig is om afscheid te nemen als dat ten goede zou komen aan het team. 'Als ze aangeven dat mijn tijd is gekomen, dat geef ik mijn stokje over', stelt de Oostenrijker, 'maar voor nu lijkt me dit nog niet aan de orde.' Wolff gelooft dat hij nog veel kan bijdragen aan de Duitse renstal. 'Ik wil Mercedes weer naar de top brengen, dat is mijn prioriteit. Daarna kan ik best zonder schaamte vanaf de zijkant kritiek leveren.'

Naast teambaas is Wolff ook aandeelhouder van Mercedes, waardoor hij een speciale band heeft met het team. Alsnog zou hij een stapje terug doen mocht dat van hem gevraagd worden. 'De mensen die de leiding hebben binnen Mercedes en INEOS hebben er veel verstand van en doen alles ten goede van het bedrijf', constateert Wolff. 'Er is geen twijfel over mogelijk dat ze nu nog vertrouwen in mij hebben, maar mocht dat veranderen, dan zou ik opstappen. Voor nu bedank ik ze voor alle steun.'

2023-03-27T12:37:57Z dg43tfdfdgfd