ALPINE ZIET HET NUT ER NIET VAN IN OM STRIJD AAN TE GAAN MET RED BULL: 'NIEMAND KOMT IN DE BUURT'

Alpine gooit de handdoek in de ring en geeft zich over aan de dominantie van Red Bull Racing. Volgens Alan Permane, de sportief directeur van Alpine, is het namelijk niet mogelijk om nog in de buurt te komen van de Oostenrijkse renstal. Alpine moet dus erkennen dat het de strijd niet gaan winnen, maar blijft wel de focus houden op het meedraaien aan de top, meldt Permane bij de Franse tak van Motorsport.com.

Red Bull genoot een sterke start van het 2023-seizoen en staan strak aan kop in het klassement. Bij de openingsrace in Bahrein kwam Max Verstappen als eerste over de eindstreep, met teamgenoot Sergio Pérez die als tweede binnenkwam. Twee weken later in Saoedi-Arabië was het andersom. Het is pas de tweede keer in de geschiedenis dat Red Bull een achtereenvolgende één-twee.

Permane: 'Red Bull is onbereikbaar'

Het toont wel aan dat Red Bull ijzersterk is dit seizoen. De enige coureur die ze lijkt bij te houden is Fernando Alonso, die in de Aston Martin beide keren de derde plek mocht claimen. Toch eindigde hij respectievelijk 38 en twintig seconden achter de winnaars in Sakhir en Jeddah. Het lijkt er dus op dat Red Bull weinig concurrentie gaat krijgen dit jaar.

Alpine erkent de dominantie van Red Bull en geeft aan niet eens te proberen om nog een gevecht met ze aan te gaan. Sportief directeur Permane vertelt dat er geen beginnen aan is. 'Het lijkt wel alsof ze een seconde per ronde extra hebben, eerlijk gezegd', constateert de Fransman. 'Het lijkt erop dat niemand dit jaar in de buurt kan komen.'

Alpine komt met forse verbeteringen

Het is een frustrerende realisatie voor Alpine, die hadden gehoopt om wat hoger aan de top te komen in 2023. 'We moeten maar gewoon hard blijven werken, verbeteringen aanbrengen en in onszelf blijven geloven', stelt Permane. 'Dat heeft ons vorig jaar erg geholpen.' Er komen nog aanpassingen aan voor de A523, waardoor Permane gelooft dat er betere tijden aankomen voor coureurs Pierre Gasly en Esteban Ocon. 'We moeten alle aspecten verbeteren, en dat gaan we ook doen.'

2023-03-27T13:38:00Z dg43tfdfdgfd